Tegs SK hockey har slitit med ekonomin och det har varit osäkert om man kan ställa upp med ett A-lag i hockeyettan kommande säsong. Nu ser klubben en ljusning och hoppas komma med ett besked inom en snar framtid.
Sporten berättade i mars att Tegs SK hockey kämpar med ekonomin och att de under två månader inte kunde betala ut löner till spelarna. För två månader sedan kunde ordföranden, Fritz Sprung, inte garantera fortsatt spel i hockeyettan.
Nu låter det mer positivt.
– Vi sitter och för konstruktiva dialoger med finansiärer som kommer att vara avslutade den här veckan tänker jag. Om jag ska vikta det här så viktar det nog mot att vi har en lösning, säger Fritz Sprung.
Det ska röra sig om fyra-fem finansiärer som ska rädda A-laget.
– Vi har fått väldigt mycket förslag. Ibland är det bra om man inte har råd att betala, då dyker det upp någon som ser uppsidan i det man gör… det finns ett behov av att ha en spelyta för lokala spelare, annars drar de någon annanstans.
Ny rutin sätter press på Umeåklubbarna
I helgen skrev Sporten om att Tegs SK hockey hade en skuld till Umeå kommun på 765 000 kronor samt att Tegs SK hockey ungdom hade en skuld på 126 000 kronor. Den sistnämnda ska vara betald.
– Tegs SK hockey ungdom har inga skulder till kommunen, säger Fritz Sprung.
Umeås lag i hockeyallsvenskan, Björklöven, har haft ett nära samarbete med Teg de senaste åren där Löven bland annat stöttat TSK ekonomiskt. Men Björklöven ska inte vara del i det räddningspaket som nu är på gång.
– Självklart vill vi att det ska finnas ett lag i hockeyettan i Umeå. Det är jättetråkigt att den situationen som de befinner sig i uppstått och vi vill naturligtvis att det ska lösa sig. Sedan är Teg en egen förening som de driver och jag har inte pratat med Teg om just det här, säger Björklövens vd Anders Blomberg och fortsätter:
– Vi har haft ett samarbete och har ett avtal med Teg för framtiden som innebär att ekonomiska medel går från Björklöven till Teg. Sedan har vi haft mer omfattande stöttningar tidigare genom olika samarbeten och gett lite bidrag.