HockeyEttanslhc.se

Skedvi/Säter vinner matchen mot S/L i Helsingehus Hockeyarena.

Fortsatt poänglöst för Söderhamn/Ljusne HCSöderhamn/Ljusne HC - Skedvi/Säter IF3-5 (1-2, 0-1, 2-2). Skotten: 45-27 (15-7, 14-11, 16-9) Välkomna till Helsingehus Hockeyarena i Söderhamn, som är kvällens ”hemmais” för S/L. I en jämn första period kan S/L ta ledningen när Janis Karklins, efter 7.19, hänger in 1-0.”Hemmalaget” inledde också bäst, men Skedvi/Säter kom mer och mer in matchen, ju längre perioden spelades.Mycket på grund av våra gubbars slarv i egen zon. När vi får pucken i egen zon måste man veta vad som behöver göras. Som en mogen frukt kom sen masarnas kvittering när klockan tickat fram till 12.31.Innan perioden spelats färdig tog Skedvi/Säter ledningen med 2-1 på en styrning precis framför Alexander Nävertun i S/L:s kasse.Ett lite slumpartat mål, men de räknas också och vi hade flera heta chanser att måla i första tjugo, men fick inte riktigt till avsluten. Ny jämn period i andra där båda lagen vaskade fram målchanser.Vära gubbar vaskar inte riktigt fram de där heta chanserna utan avlossar sina skott från utsidan.När det återstår tre minuter av perioden kommer masarnas 3-1-mål. Sen är det nära nytt mål av Skedvi/Säter, men målramen räddar oss och Alexander från påhälsning och gästerna kan gå till pausvila med en tvåmålsledning, 3-1. När Skedvi/Säter gör 4-1 i inledningen av tredje trodde Hemsidan att matchen var avgjord.Då kom först 2-4 genom Mattias Gustafsson och efter två minuter kom ny reducering fram till 3-4 när Janis Karklins hängde in sitt andra mål för kvällen. I matchminut 17.04 tog S/L timeout och Alexander fick lämna kassen i förhoppningen om ett kvitteringsmål. Istället gick det som det brukar göra. Skedvi/Säter satte 5-3 i tom kasse… Nej, det här var ingen bra match av våra gubbar, som nu får rikta in sig på tisdagsmatchen mot Malung på bortais. En liten tröst, men en väldigt liten sådan var att vi vann skotten, 45 mot 27. Men det är poängen som räknas…

Källa : slhc.se