eklofshockey.blogspot.comHockeyEttan

Malmös första förlust – Efter dråplig avslutning

Foto: ArkivTredje och sista matchen i Svenska Spel Trophy spelades under lördagseftermiddagen – och matchen fick ett oväntat slut då isen inte gick att reparera mellan period två och tre. Matchen slutade med en dråplig förlust på straffar för skånelaget.Föregående säsong slutade HV71 en placering under Malmö – på en trettondeplats medan Malmö slutade på tolfte plats. Båda lagen hade också med sig två segrar in i matchen, båda mot Oskarshamn och Visby Roma.MatchrapportFörstaperioden började ljust för Malmö då man styrde spelet väl och hade mycket puckinnehav, men likt de tidigare matcherna under försäsongen har man problem med att få in pucken i mål. Idag hade man även problem med att hitta farliga lägen. HV71 ådrog sig också två utvisningar tätt inpå varandra och gav då Malmö chansen i fem mot tre, men inte heller där lyckades man få utdelning. Istället tog Malmö en utvisning strax innan periodpaus. Perioden slutade 0-0.I andraperioden tappade Malmö lite av initiativet som man så tydligt hade i förstaperioden. Malmö började perioden i boxplay – och gjorde det inte lättare för sig själva då man tog ytterligare en utvisning vilket gav HV71 sitt eget läge i fem mot tre, men inte heller HV71 kunde få någon utdelning i powerplay. När Malmö återigen ådrog sig en utvisning kunde HV71 göra matchens första mål. Det tog däremot inte lång tid innan Malmö kvitterade. Perioden slutade 1-1.Matchen avbröts dock inför den tredje perioden eftersom att isen inte fungerade som den skulle. Istället valde man att avgöra matchen på straffar där HV71 gjorde sista målet.HV71 | Isac Brännström: Ej mål MIF | Haapala: Ej mål HV71 | Oliwer Kaski: Ej mål MIF | Robin Hanzl: Mål HV71 | Joona Luoto: Mål MIF | Linus Öberg: Ej mål HV71 | Åke Stakkestad: Ej mål MIF | Carl Persson: Ej mål HV71 | Oscar Fisker Mölgaard: Ej mål MIF | Robin Salo: Ej mål HV71 | Joona Luoto: Ej mål MIF | Robin Hanzl: Ej mål HV71 | Oliwer Kaski: Mål MIF | Joona Ikonen: Ej målMatchfaktaMalmö – HV711-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)34:44 0-1 Joona Luotu PP1 35:10 1-1 Carl Persson (Haapala)Skott 18-13Utvisningsminuter 6-4 (2-4, 4-0, 0-0)Malmös laguppställning:HV71:s laguppställning:

Källa : eklofshockey.blogspot.com