hammarbyhockey.seHockeyEttan

Hammarby IF – Järna SK: 4-0

Matchreferat Hammarbys Damer spelade igår sin tredje match i Kvalserien till Damettan Östra. Motståndet var Järna SK, ett lag vi aldrig mött tidigare och därmed visste vi inte riktigt vad som väntade. Vi tog kommandot i matchen och hade ett stort puckinnehav under hela första perioden och vann skotten med 18 – 8, men gjorde bara ett mål. Det var Linnea Strandfeldt som med ett välriktat skott kunde spräcka nollan. Andra perioden hade stora likheter med den första och trots 17 – 6 i skott kunde vi inte utöka ledningen. Inför tredje perioden var det ett lag som var inställt på att avgöra matchen och redan efter 50 sekunder kunde Linn Mattson öka på ledningen till 2 – 0. I mitten av perioden kunde sedan Wilma Lindgren påpassligt slå in en retur i en tilltrasslad situation framför Järnas mål. Efter drygt halva tredje perioden kom också målet som definitivt avgjorde matchen och då var det Lovisa Janhäll som på en retur kunde fastställa slutresultatet till 4 – 0. Man får se vinsten som en lagseger där vi hade stort puckinnehav och många skott men där lite större skärpa behövts i avslutningarna. Ella Byhlin var som vanligt säker i målet och höll en ny nolla. /Robert Nyqvist, lagledare och vice ordförandeTidigare resultat i kvalspelet:Hammarby IF - SDE HF 2: 3-7 Kallhälls IF  -  Hammarby IF: 2-6

Källa : hammarbyhockey.se